Freddy Maertens Wereldkampioen 1976 Flandria T-shirt

Freddy Maertens wereldkampioen 1976 Flandria T-shirt. Dit t-shirt is een Flandria publiciteits T-shirt als hommage aan de overwinning van Freddy Maertens in Ostuni in 1976. Het T-shirt wordt gefabriceerd met 50% polyester en 50% katoen, dit zorgt ervoor dat het T-shirt zeer zacht aanvoelt.   Gratis verzending wereldwijd vanaf 75€.


Prijs:

39,95

Wissen
Eddy Merckx Molteni Cycling TeamHet Molteni team van Merckx is zonder enige twijfel het meest succesvolle wielerteam aller tijden. Tijdens z’n Molteni periode, van 1971 tot 1976 won Eddy niet minder dan 3 Rondes van Frankrijk, 3 Giro’s, en 1 Vuelta. Naast deze successen in de grote rondes was de overheersing van de meester al even groots in de klassiekers met 4 overwinningen in Milaan-San Remo, 4 in Luik-Bastenaken-Luik, 2 in de Ronde van Lombardije, 1 in Parijs-Roubaix en 1 in de Ronde van Vlaanderen. Hij werd dan ook nog eens 2 maal wereldkampioen. Geen wonder dat men hem de bijnaam ‘de kannibaal’ gaf. Het team was gebouwd rondom Merckx als enige leider, met zeer sterke renners als Vandenbossche, Huysmans, Schoenmaekers, Bruyere die zich voor de volle 100% schikten in hun rol van helper. Molteni was het Real Madrid van het wielrennen, een echte machine om te winnen. Door hun zeldzame donkere bruine trui werden ze de ‘bruine garde’ genoemd, steeds vooraan in het peloton te vinden, om de koers hard te maken voor hun leider.
Freddy Maertens Flandria Cycling TeamNa jaren van Merckx overheersing is wielerminnend België op zoek naar een nieuw idool, met Freddy Maertens, flakkert de hoop op, de nieuwe kroonprins gevonden te hebben. Freddy is midden jaren 70, succesvol in zowel de grote rondes, de kampioenschappen als in de klassiekers. In 1976 en 1977 verovert hij 2 maal na mekaar de Super Prestige Pernod trofee, die de beste renner van het seizoen bekroont. In 1977 overheerst hij op Merckxiaanse wijze de Vuelta. Hij wint het algemene klassement en niet minder dan 13 van de 19 etappes. Naast deze prestaties zal Maertens tijdens z’n Flandria jaren niet minder dan 10 etappes winnen in de Ronde van Frankrijk, 7 etappes in de Giro, de regenboogtrui en meerdere klassiekers zoals Gent-Wevelgem (2x), Het Volk (2X), Parijs-Tours en de Amstel Gold Race. Een zware val in de giro van 78, terwijl hij op weg was naar de eindoverwinning, zal z’n carrière een serieuze halt toeroepen. Voor velen blijft hij de beste sprinter aller tijden.