Ons Verhaal

 

Belgisch Merk

Magliamo werd opgericht in 2015 door Diederik Degryse wielerliefhebber en gepassionneerd door vintage racefietsen, in samenwerking met Dagmara Stephan (Master in Fine Arts in Textile design, Konstfack, Zweden), gespecialiseerd in hand-breiwerk en nieuwe brei-technologieëen.

Het Magliamo project wil terug de sfeer oproepen van de wielerkoersen van de jaren 60-70, door de specifieke wollen koerstruien nieuw leven in te roepen.

Tot op heden associëren we nog steeds de grootste wielerhelden (Coppi, Anquetil, Merckx, Gimondi, Maertens, De Vlaeminck, Hinault, Moser…) en hun legendarische prestaties met hun kenmerkende handgemaakte wollen truien. Magliamo brengt hulde aan dit gouden tijdperk van het wielrennen.

Workshop Brussels

 

wool

Italiaanse Merino Wol

De wol is onze grondstof, daarom hechten we er zeer veel belang aan. Om de best mogelijke kwaliteit aan onze klanten te garanderen, hebben we de Italiaanse extra zuivere merino wol van E. Miroglio gekozen.

Deze wol is uitermate zacht en garandeert een maximaal confort, zelfs gedragen in de zomer rechtstreeks op de huid. Het was voor ons ondenkbaar om de minste toegevingen te doen op vlak van de kwaliteit van de wol, aldus zijn onze truien allemaal gemaakt van 100% zuivere merino wol. Dit vergt wel een speciale aandacht bij het wassen en drogen.

 

production

 

Europese Productie

Voor de productie van de truien wilden we absoluut werken met een Europese partner met een stevige reputatie.

We hebben verschillende fabrieken gevraagd om een prototype te produceren en we hebben de beste gekozen.

Gezien de kwaliteit van het werk en de uiterst precieze afwerking, alsook hun vermogen om ons oude productietechnieken (flockage, borduurwerk) aan te bieden, hebben ervoor gekozen om de truitjes in Lodz te laten produceren, historisch gezien, het Mekka van de Poolse brei ateliers.