productions

Ons merk

Een Belgisch merk

Magliamo werd opgericht in 2014 door Diederik Degryse wielerliefhebber en gepassionneerd door vintage racefietsen, in samenwerking met Dagmara Stephan (Master in Fine Arts in Textile design, Konstfack, Zweden), gespecialiseerd in hand-breiwerk en nieuwe brei-technologieëen.

P1010633

Diederik Degryse en Dagmara Stephan in het Magliamo atelier.

Het Magliamo project wil terug de sfeer oproepen van de wielerkoersen van de jaren 60-70, door de specifieke wollen koerstruien nieuw leven in te roepen.

Tot op heden associëren we nog steeds de grootste wielerhelden (Coppi, Anquetil, Merckx, Gimondi, Maertens, De Vlaeminck, Hinault, Moser…) en hun legendarische prestaties met hun kenmerkende handgemaakte wollen truien. Magliamo brengt hulde aan dit gouden tijdperk van het wielrennen.

20151020_152857_resized

Het Magliamo atelier met reeds nieuwe ontwerpen.

wool

Italiaanse merino wol

De wol is onze grondstof, daarom hechten we er zeer veel belang aan. Om de best mogelijke kwaliteit aan onze klanten te garanderen, hebben we de Italiaanse extra zuivere merino wol van E. Miroglio gekozen. Deze wol is uitermate zacht en garandeert een maximaal confort, zelfs gedragen in de zomer rechtstreeks op de huid. Het was voor ons ondenkbaar om de minste toegevingen te doen op vlak van de kwaliteit van de wol, aldus zijn onze truien allemaal gemaakt van 100% zuivere merino wol. Dit vergt wel een speciale aandacht bij het wassen en drogen.

production

Europese Productie

Voor de productie van de truien wilden we absoluut werken met een Europese partner met een stevige reputatie. We hebben verschillende fabrieken gevraagd om een prototype te produceren en we hebben de beste gekozen. Gezien de kwaliteit van het werk en de uiterst precieze afwerking, alsook hun vermogen om ons oude productietechnieken (flockage, borduurwerk) aan te bieden, hebben ervoor gekozen om de truitjes in Lodz te laten produceren, historisch gezien, het Mekka van de Poolse brei ateliers.

shipping

Verpakking, verzending en retouren

Als leverdienst hebben we voor Bpost gekozen, elk pakket heeft een traceringsnummer en wordt aangetekend verstuurd, een handtekening is vereist voor ontvangst, zo gaan er geen pakjes verloren. Onze producten worden zorgvuldig verpakt in plastic folie, vervolgens in een geschikte doos en dan een in plastic postzak met het adres erop. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je online aankoop, dan kun je de ongebruikte artikelen steeds nog retourneren tot 30 dagen na ontvangst.

Package

shipping